dijous, de setembre 14, 2006

TRAÏCIÓ??

L'escriptor i blocaire Victor Alexandre afirma entre d'altres coses en aquest llibre l'"espanyolització" del canal de televisió públic català TV3. Segons ell la cadena de televió fou creada per protegir la nostra llengua ( la de tots i totes no únicament de la que s'omplen la boca) i per crear consciència de pertinença a una comunitat nacional diferenciada. Jo pensava que era per a donar un servei públic com ara la informació, d'oci, de programes culturals, de programes inflantils, etc... Vull informar al escriptor de dues coses:
1) Els mitjans de comunicació en una democràcia liberal han de ser lliures i reflectir la pluralitat social.
2) Totes les emisores de televisió i ràdio públiques estan financiades amb els diners que tots i totes els i les contribuents pagan amb els seus impostos.
Per tant company no vulguis excloure a una part de la població catalana de la televisió o dels mitjans de comunicació públics, per que d'aixó se'n diu censurar com a fet Gallardón and Co. amb l'actor Pepe Rubianes a Madrid, si si!, aquells amb els que tu tan et vols diferenciar.
Si el que jo dic els nacionalisme sempre és excloent.
David Gutiérrez.

32 Comments:

At 7:02 a. m., Anonymous Anònim said...

Et recordo que tv3 es va crear com a instrument de normalització lingüística i cultural de la llengua catalana. Mira quans canals de televisió hi ha i quants fan servir aquesta llengua, pensa que a la catalunya nord no entenen el castellà i per tant queden sense cap tipus d'instrument comunicatiu amb la seva llengua. No demanem la lluna company,no siguem lerrouxistes, auqesta actitut retrata als "no nacionalistes"

un exemple de manipulació:
mira la informació va per quotes de partit, es això garantir la llibertat dels periodistes o el dret a la informació (veraç) a la ciutadania?
diada a girona més de 3000 persones manifestant-se , quina va ser la notícia? busca,troba i explica-m'ho

 
At 8:54 a. m., Anonymous Anònim said...

- Si, com dius, els canals han de reflectir la pluralitat lingüística de la societat, no veig pas que TVE, Tele5, LaSexta, Antena3, Cuatro i les desenes de canals de TDT que heu otorgat tinguin NI UN SEGON per aquells "espanyols" que parlen català, basc i gallec (disculpa que no esmenti l'"idioma valenciano" que els socialistes vau votar al congrès).
¿No paguem impostos, tots aquests?
Jo, d'això, en diria simplement hipocresia. O "molta barra", ja posats.

- Si, també, ens expliques que "hem de reflectir la diversitat de la societat", ¿em pots dir on són els opinadors independentistes a tots els mitjans que controleu els socialistes? Convideu encantats l'anticatalanisme més ranci, però no doneu ni un bri d'aire a l'independentisme raonat, obert i festiu que va omplir els carrers de BCN el 18-F (manifestació convenientment silenciada per TVE3).
Tanta por, us fem?

Aquest llibre desemmascara totalment el projecte descaradament espanyolitzador del PSC. No crec que cap individu amb la més petita sensibilitat "catalanista" us pugui votar mai més. Llegeix-te'l, que t'enrojoliràs.

 
At 9:19 a. m., Anonymous Anònim said...

Se't veu d'una hora lluny que ets un botifleret nacionalista espanyol excloent, David. El llibre encara no s'ha publicat i ja et fa mal. Ha, ha! I a sobre, com a bon botifler, menteixes. Els principis pels quals va ser creada no els diu Víctor Alexandre sinó el Parlament de Catalunya el 1983. Au vés al psicòleg que et tregui la patologia del "dependentisme" que portes a sobre. Estàs malalt i voldries que tots estiguéssim malalts com tu perquè no se't notés. Que n'ets de curtet, pobret.

 
At 9:28 a. m., Anonymous Anònim said...

"Mamá, quiero ser socialista."
Quina secta!
Doneu-li la baixa a la Diana Garrigosa ja, home!

 
At 9:55 a. m., Anonymous Anònim said...

Ho, ho, David.
En Víctor Alexandre, un home sol, us ha disparat una bomba en la mateixa línia de flotació del vostre partit nacionalista espanyol. Ves per on, aquesta és la bomba que us farà perdre les eleccions i que, si pot ser, farà que no torneu mai més al govern d'aquest país que voleu espanyol fins a la mort. Un sol home! Ho, ho, ho! Una bomba contra La Secta. Em menjaria a petons l'Alexandre, perquè a més a més, a diferència de tu, és guapo.
Marta Coll

 
At 11:19 a. m., Blogger dguti said...

Veig que la única resposta dels nacionalistes excloents és l'insult, cosa que diu molt de la "pasta" de la que esteu fets. Tele5, A3, La Sexta o Canal cuatro o totes les cadenes de la TDT, són privades i per tant són elles les que determinen la política. TVE2 te programació en català (informatius etc...) Mireu altres canals que no us convertireu en espanyols, tranquils.

Jo no parlo de tendencies polítiques, parlo de la utilització del castellà, llengua oficial a Catalunya i que aixó també ho diu el parlament de Catalunya a través de l'Estaut.

Marta Coll para "gustos los colores", independentment d'aixó crec que és miserable el teu comentari, guapaaaa!

Gràcies per la vostra opinió.

 
At 2:27 p. m., Anonymous Anònim said...

Quina gràcia, dius que només has rebut "insults" i tot seguit passes a replicar els nostres arguments. (!)

Bé, no has dit res de perquè convideu amb tots els honors la COPE i tertulians ultraespanyolistes als mitjans públics que controleu, mentre l'independentisme hi té les portes tancades. Què passa, noi?

No us reclameu tan "catalanistes"? (de fet us ompliu la boca amb aquesta paraula, a la que heu buidat de contingut)
Doncs suposo que estaran més a prop del "catalanisme" els independentistes (els que van donar sentit inicialment a aquesta paraula) que no pas els ultraespanyolistes!

Doncs no, convideu els ultraespanyolistes perquè ells... endevina... us fan aparèixer com a "grans catalanistes". Ha, ha, ha!
Quin engany, tot plegat!

Mireu, mireu, el "catalanisme" del PSC:

- Quan els balcons de BCN s'omplien de senyeres pels JJOO del 1992, el PSC va córrer a diluir-ho regalant banderes de BCN (d'aquelles que semblaven contenir la bandera espanyola) a totes les seus de
districte.

- El PSC va canviar l'escut i la bandera de BCN per a que no hi apareguessin les 4 barres. En l'escut, amagant-les tot fusionant-les amb la creu en un fons blanc. I en la bandera el seu projecte era canviar-les per un fons tot blau o tot groc.

- Montilla i 20 diputats més del PSC van votar l' "IDIOMA VALENCIÀ".

- La "cultura catalana" ara és en castellà. Escriptors que van fer la tria fàcil i còmoda de la llengua "gran", ara que a la llengua petita
(per un cop!) la conviden a algun lloc (Fira de Frankfurt 2007), ells
corren a apuntar-s'hi. La llengua catalana sempre ben diluïdeta.

- El pregó de la Mercè... en castellà, a càrrec de l'autora de "Manolito Gafotas", que va escriure "los nacionalistas llevan ganando desde hace 25 años mucho más de lo que perdieron". Serà que Catalunya té més drets que el 1714!

- La polèmica interessada de convidar la Mayte Martín a cantar en
castellà a la Diada, quan sabien que en Miguel Poveda estava preparant
un disc de flamenc en català, amb l'exemple d'integració que això
hagués suposat.

- Subvencions milionàries a la Feria de Abril. Fòrum de les Cultures amb una mostra escassíssima de cultura catalana (bé, potser per al PSC que Manu Chao visqui al Raval el fa "cultura catalana", malgrat ni parli català).

- Spots electorals de ràdio i TV en un catanyol infecte: "Hi ha que
votar que sí", "pàharu en manu"...

Així estima el PSC Catalunya! La llàstima és que no sigui conseqüent i faci el mateix amb Espanya. Allí no recordo que votin el "idioma murciano" o "riojano", o haguessin volgut canviar l'escut d'Espanya, o convidin un sol escritor o músic en català.

 
At 2:35 p. m., Anonymous Anònim said...

Curiós també que ens titllis d'excloents.
Fixa't que a la teva constitució no hi ha lloc més que per a una ÚNICA nació (indivisible i tota la pesca), una ÚNICA llengua oficial en tot el territori (la que tots els espanyols -per pebrots- han de saber, i la única que permeteu que s'usi al Congrès) i una ÚNICA selecció (les catalanes les boicotegeu amb l'ajut de les embaixades).
Doncs bé, de tot això, d'un credo únic en dieu "un projecte integrador".

Mira que és fàcil: si hi haguessin seleccions catalanes cadascú podria animar-ne la seva. DUES opcions suposa més llibertat que no pas UNA. Oi que hi arribes?

 
At 3:16 p. m., Blogger dguti said...

Arcadi com veig que t'agrada el tema constitucinal ja faré un post parlant de la nostra (teva, meva i de tots els i les ciutadanes) constitució i així poder-te aclarir algunes qüestions.

Aixó si, el tema de les seleccions no el tocaré, basicament perque no m'agrada el futbol.

 
At 3:27 p. m., Anonymous Anònim said...

Vaja, home, tu no ets enemic de les imposicions?
Aleshores perquè dius "teva constitució"?
I una llet, home! No és pas meva.
Ni la vaig votar, ni em representa.

Que sàpigues que, com a mínim, els seus ingredients són un 50% de franquisme (més encara, doncs tenien l'exèrcit al seu costat).
Aquesta és la teva constitució, perquè a tu sí que la sents teva, oi?

Del tema seleccions... quina manera més barroera de defugir un debat. El dones per perdut, oi? Resultat: Guti 0 - Arcadi 3 (equip local no presentat).

 
At 6:34 p. m., Anonymous Anònim said...

A vosaltres us agrada molt dir que ens omplim la boca de nació, de Països Catalans i demés...

No serà que us agradaria omplir-nos la boca de calç viva tipus enterrament GAL?

Colla de cínics...sou més falsos...No sou més que xusma colonial. La vostra llengua és bastarda en aquest territori, encara que sigui colonial, vull dir oficial...

 
At 7:50 p. m., Anonymous Anònim said...

M'ha encantat aquesta frase: "el tema de les seleccions no el tocaré, basicament perque no m'agrada el futbol."

Seria com "no vull ser ministre de pesca perquè no m'agrada el peix al forn"

Sublim!

 
At 12:07 a. m., Anonymous Anònim said...

La llengua és cultura, la diversitat és bona i cal protegir-les com a patrimoni de la humanitat. No sé perquè t'irrita tant: a qualsevol persona culta això no li costa d'entendre i no li fa por. Sigues més obert, més culte, més lliure i treu-te els complexes (Defensar el català és "progre!")

 
At 12:17 a. m., Anonymous Anònim said...

Referent a TV3, si és la televisió pública i nacional de Catalunya és ben normal que es faci en la llengua pròpia del país. A vegades, per jjustificar allò injustificable ho compliqueu tot, i ben senzill que és. S'ha de viatjar més David: aquests socialistes sou massa provincians (i això que us dieu cosmopolites, universals, ciutadans del món... És molt graciós)

 
At 12:56 a. m., Anonymous Anònim said...

No caiguem només en el tema lingüístic, és prou gros, però han après a rebatre'ns. El problema de TV3 és que ha baixat la qualitat dels seus programes de manera escandalosa. I aquest és el gran atemptat contra la cultura catalana (la que paguem tots plegats): tanta audiència de més té un programa com Cantamania (que seria ideal per a les 7 de la tarda) perquè el posin en "prime time" i desplaci el rigor, la valentia i el saber fer de la Terribas a les 12 de la nit? Quanta gent no ha deixat de veure "La nit al dia" per culpa de l'horari (acaba a les 2, moltes vegades!)?
Això també és cultura catalana: un programa ben fet, que parla amb pocs embuts i que fa sentir orgullós de tenir una televisió pública. De debò que, com a mitjà als serveis dels catalans, no és possible posar-lo a una hora decent, passant per sobre d'audiències (que Cantamania tampoc deu superar de molt)? Els socialistes ja han demostrat el molt que els interessa (a banda d'anar a treure pit quan cal). El problema és que ERC ha posat el culet enlaire i sembla que hi ha trobat gust... i IC que s'ho mirava, com que no s'ha embrutat, en treurà rèdit electoral.
En fi, em sumo als agraïments: Víctor, no et rendeixis!

 
At 1:24 a. m., Anonymous Anònim said...

Es la conya que després de 25 anys (25!!!) aquests no nasssionalistas segueixin amb el mateix cutrediscurs copiat del PP! Si jo un dia em llevés i comencés a parlar com l'Acebes em preocuparia !!!! Personalment, penso que acabaran com en Losantos, que va començar de maoista i ha acabat de no nasssionalista.
David, ets un nacionalista espanyol (de fet el teu model territorial és calcat del del testament de Franco, si has tingut ocasió de llegir-lo), jo de tu revisaria a fons aquest odi que sents per tot allò que faci olor a català, ja que això no pot ser saludable.
Salut i independència i a veure si supereu això del nasssionalismo excluyente, que la fundació FAES us cobrarà royalties ;-))))) Anselm

 
At 1:44 a. m., Anonymous Anònim said...

NO EXISTEIXEN ELS CANALS PRIVATS DE TELEVISIÓ. Només existèixen empreses que gestionen CONCESIONS. És patètic dir que els canals com Tele 5, Quatro, la sexta o A· poden fer el que els roti perq

 
At 1:52 a. m., Anonymous Anònim said...

NO EXISTEIXEN ELS CANALS PRIVATS DE TELEVISIÓ. Només existèixen empreses que gestionen CONCESIONS. És patètic dir que els canals com Tele 5, Quatro, la sexta o A3 poden fer el que els roti perquè són privats.

Poden emetre només a les grans capitals sota el pretext que no els surt a compte extendre la seva xarxa al 99% del territori? NO. No poden perquè és una concesió estatal que en regula l'ús.

Si el país que penses que defenses "la ejpaña plurinacional" existís, simplement COM EN TOTS ELS ALTRES PAÏSOS DEL MÓN, hi hauria una sèrie de quotes de pantalla d'idiomes PER A TOT EL TERRITORI EJPAÑOL, és a dir que Tele 5 estaria obligada a emetre en Català un 25% del temps a Sevilla, per permetre que valencians, catalans, mallorquins i aragonesos hi poguessin anar a viure sense haver de renunciar a la seva llengua i cultura.

Llavors podries parlar de TV3 com parles.

Però evidentment aquest no és el cas. El cas és que un 80% de les emisores que tenen licència a Catalunya emeten en idioma Castellà i pensament i cultura Castellana. I el 20% que resta l'esteu desballestant.

I el més trist és que sospito que no ets mala persona, ergo ets ruc.

 
At 3:54 a. m., Anonymous Anònim said...

Hola David. No sé si encara estàs preparant la rèplica o si ja l'has escrita, però m'agradaria saber què opines de les declaracions de Joan Saura al programa "El Contrapunt" de BTV en el sentit que ell, tot i no ser independentista, és favorable al dret d'autodeterminació.
Gràcies.

 
At 4:56 a. m., Anonymous Anònim said...

Xavier, el problema gros que tenen és que el dret a l'autodeterminació és la conseqüència de la democràcia. És a dir, no s'entén l'una sense l'altra. Fan cabrioles dialèctiques com dir que si Pedralbes s'independitzés de Catalunya o altres recursos suats i copiats del PP (torno a recalcar-ho, però és que trobo SENSACIONAL que siguin tan progres i intelectuals ells i hagin d'acabar copiant l'argumentari dels no gaire progres i gens intelectuals del PP).
El PP lluita contra aquesta identitat substituint democràcia per conceptes com "llei" (aquesta la va inventar en Pinochet) o "Constitució" (aquesta és de fabricació espanyola), al PSOE intenten marejar la perdiu, tot i que el "constitucionalisme" de garrote de l'amic Ansar els té fascinats. Anselm

 
At 7:53 a. m., Blogger dguti said...

Arcadi: Mira si es teva aquesta constitució que gràcies a ella pots dir totes les bagenades del mon. Per tant mira si som comprensibles els que creiem necessaria una constitució.

Caminant per la platja: Mira crec que discutir pel futbol és el més ridícul que una persona amb una mica de seny pot fer. L'espot no és política. Recorda-ho.

Querida Manuela no te ma vayas por las ramas, perque jo mai he dit el que tu pretens afirmar. Tot el meu blog aixó ho afirma.

Usuario anonimo: Sí que existeixen canals privats, són empreses que decideixen una determinada política empresarial y que com a empreses de capital privat fan dintre de la legalitat el que els hi rota. Antena 3 cotitza el Index 35. Llegeix una mica més i xerra menos.

Xavie Mir: T'estic preparant la replica, respecte al que ha dit en Saura dir que l'ortodoxia comunista encara pasa factura. Jo em decanto més pels postulats de la ONU i en cap cas Catalunya entra en els casos contemplats. Això és el que diria un polític amb responsabilitat.

Anonimo 2: Em sembla que no hi ha res més feixista que relacionar legalitat amb dictadura, és a dir Constitució amb pinochet.

 
At 8:59 a. m., Anonymous Anònim said...

Gutispot, soc el pressumpte feixista (m'havia oblidat d'esmentar que en PSOEspeak el que no és pluralista segons la definició vostra passa a ser feixista). O no m'entens o no em vols entendre. Legalitat com a font de legitimitat alternativa ... de tota manera, em fa gràcia que et quedis en el detall del que dic. Anselm

 
At 9:11 a. m., Anonymous Anònim said...

"Els mitjans de comunicació en una democràcia liberal han de ser lliures i reflectir la pluralitat social" !!!!!!!!!!!!!!! Quin paio, estàs al llindar de l'esquisofrènia !!!!!!!! Però tu no et declares socialista ????? Quina manca de formació. Per cert, Saura Ortodòxia Comunista ???? A quin món vius ????

El PSOE-PSC ja fa molts anys que no sou socialistes (ja molt de temps que vau renunciar al marxisme, potser us definiria com un partit de centre amb petits tics de socialdemòcrates (però em sembla que ni això) i parlar del Saura definint-lo com a comunista ortodox demostra el grau de la teva ignorància !!! Per desgràcia, ortodòxia comunista ja no n'hi ha gaire. Només ens queda Korea del Nord (resistiu !!!!).

 
At 9:48 a. m., Anonymous Anònim said...

1r- Ets un fals demagog: perquè no apliques aquests mateixos principis (dels quals has exclòs els referents a la identitat nacional quan les tv públiques el tenen per primordial i si no mira com ens bombardegen amb "la selección nacional") a les tv públiques espanyoles, franceses, etc.

2n- Aprèn a escriure, perquè en una lectura ràpida t'hi he vist 3 faltes. Però vaja, ja veig que de fet tu ets espanyol llegint la teva presentació.

3r- No diguis que els catalanistes som excloents, tu fas el mateix amb nosaltres quan advoques per una tv3 de referent espanyol (tu en dius "plural")

 
At 9:56 a. m., Anonymous Anònim said...

Tu molotov, no saps parlar amb una mica de decència? Què passa que els socialisme no pot ser democràtic? A veure quant us entereu que l'"esquerra" nacionalista no te origen en el marxisme, colla d'ignorants!! Argumenteu una mica en lloc d'insultar.

L'insult és l'argument del neci!

 
At 10:54 a. m., Anonymous Anònim said...

Ja, Ja, Ja, Ja, Ja, Ja.......
El socialisme sempre és democràtic però mai, mai mai liberal !!!!!!!!!! i precismanet, l'esquerra nacionalista si que té arrels marxistes: llegeix Josep Termes, Joaquim Maurin, Fèlix Cucurull, etc.... una cosa és el nacionalisme i l'altre el nacionalismes d'esquerra !! Et recomano una bona lectura perque defugiu dels tòpics : "les arrels populars del catalanisme" de Josep Termes.

 
At 10:55 a. m., Anonymous Anònim said...

... i per cert, jo no he insultat a ningú.

 
At 5:28 p. m., Anonymous Anònim said...

Diu aquest il·luminat que "l'esport no és política".
Hi podria estar d'acord.
Però, ¿en virtut de què al Mundial hi va Espanya i no pot anar-hi Catalunya?

¿No va usar Espanya les seves ambaixades i la seva amistat amb Berlusconi per a carregar-se la selecció catalana d'hoquei patins, provisionalment reconeguda?
És que fas cagar, Guti.
Quina pena que em fas.

 
At 7:04 p. m., Blogger dguti said...

Gràcies company anònim, recolzo la teva frase: l'insult és l'argument del neci, mai millor dit. Jo afegiria que el to amb el que s'escriu també et determina, i aixó va cap al comentarista arcadi.

De totes formes gràcies per la vostra participació.

Molotov et recordo una frase de Miterrand: "Jo sóc socialista a base de ser liberal", aquí la paraula liberal té el sentit defensar les llibertats individuals per sobre de les col·lectives. Molotov llegeix!

 
At 9:32 a. m., Anonymous Anònim said...

Si aquest es el vostre socialisme, seguint l'exemple de Miterrand, em sembla perfecte, però aleshores no intenteu confondre a la gent. Miterrand, tot i ser del Partit Socialista Francès era socialdemòcrata i va ser ell el primer que va començar a aplicar polítiques privatitzadores (liberals)per poder mantenir-se al poder i guanyar-se el suport de les classes benestants. Aquest és el vostre "socialisme" ??? Jo no vaig per aquí... preferiria que les llibertats col·lectives fossin les garants de la llibertat individual.

Reformistes !!!!

 
At 11:34 a. m., Anonymous Anònim said...

Totes les emisores de televisió i ràdio públiques estan financiades amb els diners que tots i totes els i les contribuents pagan amb els seus impostos.

Amb això ja es veu per on vas.

 
At 12:11 p. m., Blogger Xevi said...

Ser del PSC a Catalunya només vol dir 2 coses:

1) ets de la secta i guanyes diners gràcies a la corrupció

2) ets retardat mental i et creus tot el què et diuen a la tele.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home