dilluns, de març 13, 2006

JO DIC NO!

Jo dic no! Dic no a una Catalunya uniformitzada, dic no a una Catalunya que només es pugui entendre d’una única manera, que es pugui estimar d’una única manera i que s’hagi de defensar d’una única manera.

Jo dic no! Dic no a una Catalunya que negui el seu passat, que no vulgui entendre d’on prové, que no valori per igual als seus ciutadans, que s’oblidi de la llibertat per la que sempre ha lluitat i de l’opressió que sempre ha combatut.

Jo dic no! Dic no a una Catalunya que és vulgui tancar al món, que negui la seva pluralitat cultural i lingüística, que no vulgui fer-se entendre, que li canviïn el seu símbol universal, la senyera, per un altre de sectari i excloent.

Companys i companyes jo vull la Catalunya de tots els catalans, la Catalunya compromesa amb el seu passat, present i futur.

Visca, visca, visca Catalunya Socialista!!

10 Comments:

At 4:54 p. m., Blogger Hooligan said...

Jo dic no! Dic no a una "Espanya" uniformitzada, dic no a una "Espanya" que només es pugui entendre d’una única manera, que es pugui estimar d’una única manera i que s’hagi de defensar d’una única manera.

Jo dic no! Dic no a una "Espanya" que negui el seu passat, que no vulgui entendre d’on prové, que no valori per igual als seus ciutadans, que s’oblidi de la llibertat per la que sempre ha lluitat i de l’opressió que sempre ha combatut.

Jo dic no! Dic no a una "Espanya" que és vulgui tancar al món, que negui la seva pluralitat cultural i lingüística, que no vulgui fer-se entendre, que li canviïn el seu símbol universal, la "Vaca Lechera", per un altre de sectari i excloent.

Companys i companyes jo vull la "Espanya" de tots els "Espanyols", la "spanya" compromesa amb el seu passat, present i futur.

Visca, visca, visca Catalunya Socialista!!

(això últim més difícil traduir-ho en versió espanyola...)

Escolta Filosof, aquest missatget us el podieu anant aplicant vosaltres, que segurament amb les paraules canviades, no deus estar gaire d'acord del teu poema. Començeu aceptant els estatuts escollits pel 90 % del parlament català i sense fer retallades i després m'expliques la catalunya que vols. Quan un és un feixista, intolerant i un mentider, és molt fàcil dir que és el que li agradaria ser, i mira que jo estic tant en contra com tu de l'estatut, pero malgrat ens pesi, el poble té la raó.

PD:- Perdona, pero la bandera espanyola, no se quin nom té. A casa sempre li hem dit la vaca lechera...

 
At 1:46 a. m., Anonymous Anònim said...

Jo dic no a la imposició espanyola a Catalunya,dic no als fariseus que aquí voten una cosa i a Madrit tot el contari,dic no als que diuen defensar les classes populars i busquen la poltrona i el poder,dic no al "lo prometo todo para llegar el poder",dic no al feixime del Pp i als del Gal,dic no al terrorisme islàmic i al terrorisme d'estat,dic no al socialisme de fireta que amaga el neoliberalisme amb cara amable .Dic no al PSoe i dic al socialisme Català al qual vosaltres vau renunciar fa molts anys.
Visca Catalunya lliure i socialista!
Visca la Terra...

 
At 10:44 a. m., Blogger dguti said...

Hola Hooligan!
Només dirte que que el teu poema també m'agrada amb la paraula Espanya, de veritat, i és per aixó que faig política i intento que el PP no torni al poder a Espanya.
Dirte company que m'ha sorprés la teva resposta.

La bandera espanyola, que també vull aclarir que no és la meva, però és la que hi ha, es diu "Roji-gualda"
No és tan difícil:

Visca, visca, visca España Socialista!

Salut!

 
At 2:04 a. m., Blogger Hooligan said...

Impresionant.... perque no segueixes les directrius del teu partit. Per començar DIC NO A UNA ESPANYA QUE NOMES ES PUGUI ENTENDRE D'UNA UNICA MANERA. Ja em diras que aceptes que Espanya existeixi sense el Paisos Catalans, i la unica manera que la voleu defensar és Una grande i libre. No vulguis fer demagogia barata dient que ets tolerant i que aceptes moltes maneres de veure espanya, perque una merda d'estatut amb 4 coses mes a fet alterar els caps més visibles del teu partit i l'heu retallat tant com heu volgut.
Dius NO a una Espanya que nega el passat? Si encara no heu tingut collons de fotra una llei per fotra a tots els franquistes que encara queden al seu lloc. Quants cops heu fet la vista gorda pel que fa a agresions de feixistes d'ultradetra que es poden manifestar com si res ensenyant els simbols feixistes. Us molesten 4 bandaretes independentistes d'un camp de futbol(Extretes per la Policia Nacional, que crec que estan manats pel teu Zapatero...) i una pancarta CATALONIA IS NOT SPAIN. DIUS NO A UNA ESPANYA QUE NEGUI LA SEVA PLURALITAT CULTURAL, Va!!! Quita, Quita!!! Que sou uns mentiders!! La 2, Radio Nacional, vols més exemples de com els socialistes sou pitjor que el PP i no sé perquè pero teniu un odi cap a catalunya més gran? Pel que fa al Nom, a mi m'agrada més el de Vaca Lechera, i no em diguis que la teva és la republicana, perque no se que fots llavors al PSOE. Heu jurat fidelitat al rei i ara li heu de llepar el cul, i segurament que et deu agradar. Si fossis tant revolucionari com dius no estaries en aquest partit i els teus objectius no serien calentar una cadira de l'ajuntament. En fi, segueix amb els teus Visques i publicant mentides que tornarem a riure, tornarem a contestar, tornarem a vèncer.

 
At 10:22 a. m., Blogger dguti said...

Buenas compañero, siento el retraso. Quisiera aclararte que no es verdad que no siga las directrices de mi partido. Dices que qué me parecería una espanya sin Els paisos Catalans, mi respuesta es la sigiente: Es verdad no la podría entender basicamente por que España dejaría de existir, España es España en su conjunto, es por tanto el conjunto lo que podemos interprestar y entender no sus partes por separado. Siguiente cuestión tu hablas de unos paises que ni siquiera existen, no te engañes, muchos valencianos la mayoría dicen no a eso que vosotros los independentistas catalanes haces llamar Paisos Catalans, respondeme porqué gobierna el PP en esa comunidad?? Vosotros si que englobais a la fuerza a muchos valencianos a ser catalanes. Repondeme también a la siguiente pregunta, tu sabes muy bien lo que se siente cuando te obligan a pertenecer a un colectivo que, por los motivos que sean, no quieres pertenecer , entonces por qué sois tan insistentes con eso de Els paisos Catalans englobando así a muchos valencianos que se sienten valencianos?? No lo consigo entender.

Dices no a una España que olvide su pasado, mira yo tambien digo no a esa España y te recomiendo un articulo mio que tambien he publicado en este mismo blog que se titula ¿Temps de transició? La España que niega su pasado es la España que que ve con buenos ojos el franquismo y la represión que hubo en este pais y que cree que olvidandolo todo todo se arregla y eso no es así, hay que recordar a todos esos compañeros que lucharon por y para la República que eran de todos los rincones de esa España que quería contruir un pais desde la libertad. En la Guerra Civil lucharon desde las mismas trincheras y por la misma causa Madrileños y Catalanes, Andaluces y Vascos, Extremeños y Manchegos y Leoneses, Gallegos y Asturianos, Aragoneses y Valencianos,eso no hay que olvidarlo. Han sido los 40 años de dictadura fascista y nacionalista los que han vuelto a dividir la clase trabajadora, tanto es así que ha surgido la llamada Izquierda nacionalista, cuando el nacionalismo siempre ha sido de Derechas. Me puedes dar una razón a todo esto y que no sea demagogo??
Mira para mi ser revolucionario y ya lo he puesto en algun Post de este blog no es el que mas chilla o grita, no es el que va de radical no! es el que opina, es el que construyen ideas y las realizan,los que argumentan para transformar, los que se comprometen con sus ideas. Para mí es eso ser radical, no colocarse debajo de una bandera enorme y lebantar el puño, eso simplemente es no ser nada.
Mira no me hables de actos fascistas por que yo he sufrido algunos y no precisamente de la extrema derecha. Ese tema prefiro omitirlo.
Es cierto nosotros juramos ante la constitución y ante el rey, pero también lo han hecho los cargos de ERC o no?? y por eso dejan de ser republicanos?? Creo que estas equivocado.
Mira espero que algun dia no solo hableis de los simbolos, espero algun día debatir con vosotros sobre como mejorar la vida de los trabajadores y trabajadoras. Y permiteme que te diga, nosotros los socialistas, todos los socialistas os llevamos 150 años de ventaja. Aun os queda mucho para vencer.
Compañero espero que te leas los otros articulos que hay en este blog y opines sobe ellos.

Salud, Socialismo y Reública!!

 
At 10:35 a. m., Anonymous Anònim said...

Mira noi, jo dic No a tu i als teus pèsims arguments. Dic NO a que parlis en castellà, tot i viure a Catalunya, i dic NO als socialistes perquè aneu de progressistes i sou com el populars!

Siau

PD: Jo no sóc "compañero"

 
At 12:31 p. m., Blogger dguti said...

Els meus arguments seran pèsims, sota la teva opinió, però almenys tinc arguments. Els teus arguments en canvi son ridículs i pobres. Pensa una mica home! Va que tu pots!! Per cert no siguis totalitari que queda lleig i poc progressista.

Salud compañero!

 
At 1:06 p. m., Anonymous Anònim said...

M'agrada que pensis que sóc de sexe masculí, indica la teva vessant masclista!

Endavant companyero, el pròxim cop potser no la pifies!!!

Saludos a tothom!

 
At 1:23 p. m., Blogger Hooligan said...

Bones "Company", espanya és un concepte que us l'heu inventat a finals del S. XIX i que heu intentat imposar per la força des de llavors, en canvi el concepte de Catalunya té més de 1000 anys. Per cert, jo no obligo als Valencians a pertànyer a uns suposats PPCC, jo estaria d'acord amb un lliure referèndum sobre el dret de la determinació i que ells escollissin, mai per la força com feu vosaltres. Em sembla que amb això ja no estaries d'acord tu. En fi continuem... Segurament deus desitjar oblidar el franquisme perquè m'imagino a quin bàndol deuen pertànyer alguns parents teus i ara deus tenir vergonya. Per cert no t'enganyis, que molts companyeros teus que van lluitar a la república van lluitar per uns ideals completament diferents als teus i als del teu partit, anarquisme, republicanisme, socialisme (el de veritat es clar!!), etc.. Pel que fa a transició no se perquè li poseu aquest nom, si encara estem mig al franquisme, i es detenen persones pel que pensen o perquè fan vaga i es manifesten lliurement dijous passat (Batasuna, Et sona?). No em diguis que ha sorgit, l'esquerra nacionalista a finals del franquisme, intelectualillo, perque ERC va proclamar la República Catalana durant 3 dies abans de la guerra, en canvi la lliga Catalana (que englobava a la burgesia catalana) era més espanyola que el psc actual!!, repasa una mica “tus notas”. A mi més igual si no vols ser revolucionari, però si no ho vols ser no busquis de referent el Che, perquè em sembla a mi que el Che va fer servir més que paraules, em sembla..no et vull portar la contraria pas!! Per cert a mi ERC em semblen casi tant espanyols i llepaculs del rei com vosaltres, en fi, quins referents que tens!! Pel que fa als símbols, el dia que tingui nació, et dic jo que deixaré la bandera a sota el llit i ja no tindré necessitat de mostrar-la. A més, si no us importessin els símbols com és que no permeteu les seleccions catalanes de hockey o waterpolo quan tots els integrants son catalans i volen jugar amb la selecció catalana? Feixistes!!

 
At 2:51 p. m., Blogger dguti said...

Anònim/a, no és pas que jo la pifi, és que si tu no et vols identificar no és el meu problema. Et recordo que sóc socialista no adiví i que sóc David no Rapel.
No parlo en la vessant masclista sinó en el terme genèric de la paraula. No siguis mal pensada.

Salut Companya!! o no?

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home