dimarts, d’abril 18, 2006

L'APROPAMENT FET REALITAT

El nostre ordenament constitucional, producte d’un ampli consens inèdit fins la data, configura Espanya com un estat plurinacional i fa una distinció expressa de les regions i nacionalitats que la integren. Reconeix, a més, que aquesta condició de diversitat és factor d’enriquiment en el sentit més ampli i commina els poders públics a protegir activament aquest patrimoni cultural i lingüístic. No obstant això, no és difícil constatar que aquesta idea de pluralitat i integració encara no ha arribat a establir-se sòlidament en alguns sectors de la societat. Dins el conjunt de la societat espanyola, encara hi ha qui observa la diversitat com a una amenaça, en lloc d’apreciar l’aportació netament positiva que comporta. A més, es parteix freqüentment de la posició que confereix a la llengua i cultura castellanes el paper definitori d’Espanya, deixant en un segon pla les altres llengües i cultures que conviuen dins d’Espanya, reduint-les en alguns casos a simple folklore. Entenem que la por a la diversitat, i els intents uniformitzadors que comporta, tenen el seu origen en la ignorància de la història comuna i en la incomunicació que encara avui segueix existint entre els pobles que s’hi integren.

9 Comments:

At 10:52 a. m., Anonymous Anònim said...

apropeu-vos així sereu igual de rancis ,lerrouxistes i morts de gana que el Simancas and company. Seguiu així Guti esteu craent consciència popular a cada cantonada.

cOM DEIEN EN TEMPS DE LA REPÚBLICA

visca macià mori Maragall o cambó , pel cas es igual.

 
At 2:40 a. m., Blogger dguti said...

Estimat company/a, les teves paraules són la fidel imatge de la ignorància de la realitat social catalana i segurament espanyola. No et creguis que tots els catalans som independentistes com Carod Rovira ni que tots els espanyols són com Federico Jiménez Losantos.

Salut i República!

P.D: Gràcies a Maragall Catalunya gaudirà d'un nou Estatut d'
Autonomia.

 
At 10:33 a. m., Anonymous Anònim said...

ignorant ho seràs tu company com de segur també els teus pares de no ser així haguessin volgut avortar,cosa que no podrien haver fet gràcies al vostre model de democràcia d'aleshore,però que hi farem.
Un aclariment no tots els independentistes votem ,o votem al senyor Carod Rovira.D'altra banda és ben cert que hi ha espanyols molt civilitzats i bones persones, a ells els desitjo una bona Republica espanyola sense que s'anexioni el meu poble.

Per últim gràcies al fariseisme del Psc tindreu un estatut que ja veurem si s'aproba i que si ho fa serà pa per avui i fam per demà.

Però tu només vas a per la poltrona oi?
Independència i drets humans!

 
At 1:35 a. m., Blogger dguti said...

Mi intención a la hora de dejar estos comentarios, es dejar claro quienes son los anti democráticos, lo que van de libertarios pero que a la hora de la verdad son los más totalitarios. En una palabra quienes son los fascistas, porque ellos también lo son.
Si te fijas, Alberto, no usan ni un solo argumento ideológico, solo usan el insulto y la burla.
Y cuando "argumentan" lo hacen como lo hace la derecha más rancia, mensajes cortos, fáciles de entender, demagogos y repetitivos, así es como machacan y llegan a los jovenes que se interesan mínimamente por la política. Lo peor de todo esto, Alberto, es que corrompen el discurso y la nobleza de la lucha socialista.

Grácias compañero por tu comentario. Nos vemos!

Salud, socialismo y República!

 
At 4:55 a. m., Anonymous Anònim said...

Pues si David que pena que estos antidemocráticos, sean los que año tras año sigan creando malestar y dificulten la consecución de mayores logros en este país.
Que pena que cuando se logran cosas sean ellos las que las critiquen, sin ni siquiera mirar que ellos mismos son parte de la sociedad que sale beneficiada.
Pero bueno que le haremos, de ignorancia hay mucha y si ellos se quieren adherir que lo hagan, que asi podremos seguir trabajando para resolver ese problema el de la "ignorancia" de algunos de este país.

 
At 7:42 a. m., Anonymous Anònim said...

Estimats companys, jo que estic a Irlanda, pero que no deixo de seguir la politica del meu pais, puc dir que el nou Estatut es una gran oportunitat per Catalunya y per la nostra convivencia amb la resta de pobles d'Espanya que es el nostre Estat. No tinc cap vergonya de sentir-me plenament catala i alhora espanyol. Una cosa no treu l'altre. El que si que hem fa vergonya es sentir aquesta gent que defensa una terra pensant que es seva unica i exclusivament, fins i tot desitjant la mort a aquells que no pensen igual que ells. El mes sorprenent de tot es que despres diuen que nosalttres som els feixistes jajajaja jamon de pata negra. Heu d'aprendre a ser una mica molt mes democratics i acceptar que la realitat social de Catalunya d'avui dia no es el que vosaltres defenseu i ho heu d'acceptar, sense que aixo vulgui dir que no canvii en un futur. heu d'aprendre a fer discursos que no nomes arribin a joves de fins a 18 anys sino que serveixin per a resoldre els problemes de la societat realment. Esta molt be que reivindiqueu les seleccions catalanes, el cat a les matricules dels cotxes etc... pero heu de donar discursos per solucionar el problema de la vivenda, de la precarietat laboral, de la inseguretat ciutadana,etc. Es a dir les coses que en realitat preocupen a la gent del carrer.
Visca l'Estatut!!!!!!!!!

Salut i Republica!

Jose

 
At 10:40 a. m., Anonymous Anònim said...

Una de fades, aprobareu l'estatut o no , tot i el joc brut mediàtic cap a les plataformes que defensen el no, i que evidentment no són el pp.Però, ja veureu quina participació tindreu i quin vot en contra.
Això no ho para ni dèu
Avui Montenegro demà Catalunya.
Respecte als problemes reals, a Barcelona fa 25 anys que maneu vosaltres i la cosa cada vegada va a pitjor.Per cert,que en penseu de la detenció preventiva com a solució al vandalisme, que va proposar en Clos a la Vanguardia?
No doneu tantes lliçons de democracia, ara mateix heu colocat un exfuerza nueva a Projecció de l'esport Català.
Una de dos o no teniu quadres o realment es veu el llautó.

Una abraçada independentista

 
At 2:42 a. m., Anonymous Anònim said...

Anónimo,

Es más democrático rebentar actos en la UAB?? jajaja, tiene grácia, independentistas vestidos de franquistas, curiosa paradoja. Sirva de ejemplo para exponer lo de "los extremos se tocan", primero os alineais con el PP, el mismo que niega la realidad catalana, y ahora lo haceís vosotros, con otro prisma y otros argumentos, pero el producto és el mismo.

Por cierto, es denigrante que vayaís poniendo lenguas de vaca en sedes de partidos, eso es de una bajeza moral asquerosa.

Cuando tengaís modales, entonces hablad. Però no rompaís vuestro silencio para decir tonterías, es mejor estar callado y sólo parecerlo a hablar y confirmarlo.

Salud y República

 
At 2:46 a. m., Anonymous Anònim said...

ekane,

Te recomiendo que te compres un buen uniforme de campanya.
Ves practicando para cuando Terra Lliure te llame a filas, eso sí avisa antes para poder ficharte previamente.
Anexionarse territorios?? jajajaja, eso es más propio del Risk no?
Ya que has entrado en el terreno de la descalificación... con ese nombre, seguro que no se te puede mirar a la cara, debes de ser de esas/esos que tienen hasta rastas debajo de los sobacos.

Salud!

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home