dilluns, de març 27, 2006

MANS NETES? SENSE COMENTARIS


Los empleados de las consejerías del Gobierno catalán controladas por Esquerra Republicana han sido conminados por carta a pagar una parte de su salario a ese partido, y a cumplimentar, si no son afiliados, una ficha como simpatizantes del mismo a fin de "ser dados de alta como cargos designados por ERC". Las explicaciones adelantadas por varios de sus dirigentes son confusas o engañosas; tendrán que explicarse mejor ante el Parlamento catalán y, si no encuentran argumentos más convincentes, quizás deberán plantearse la dimisión del firmante de las cartas, Xavier Vendrell, secretario general del primer consejero (Bargalló), a la vez que secretario de Organización y Finanzas de ERC.
Ya resulta problemático que el encargado de las finanzas de un partido sea a la vez alto cargo del departamento del que depende todo el personal de la Administración catalana. Que se recurra a esa especie de chantaje, bajo amenaza de destitución en nombre de una norma interna partidaria, agrava la cuestión y revela que la lotización italiana ha encontrado traducción catalana: el partido como propietario de una cuota del empleo público. Lejos de quedarse en "problema interno de Esquerra", como ha dicho el número dos del PSC, José Montilla, el asunto afecta de lleno al Govern, que entre otras cosas es quien nombra a los altos cargos.
Del tono de las cartas y explicaciones de sus dirigentes se deduce que ERC actúa en este terreno con la desenvoltura de un curtido partido clientelar, pero con argumentos grupusculares: según Puigcercós, lo que hay detrás de la denuncia es una campaña para forzar la adhesión de su partido al Estatuto; y según Bargalló, ERC está orgullosa de no financiarse con comisiones ilegales, sino "a través de las cuotas de los militantes y las aportaciones de sus cargos de responsabilidad".
Esto último es, como mínimo, equívoco. El grueso de la financiación de ERC, como la de la mayoría de los partidos, proviene de las cuantiosas subvenciones públicas que recibe: concretamente, según los últimos datos disponibles, en 2002 (cuando tenía un único diputado en Madrid y una docena en Cataluña) recibió por esa vía el 77,7% de sus ingresos totales; la aportación de los afiliados, unos 450.000 euros, supuso el 20% de los ingresos. Ahora, con 23 diputados en Cataluña y 8 en las Cortes, los ingresos en aplicación de la legislación sobre financiación de partidos serán, sin duda, muy superiores. Todos los ciudadanos contribuyen con sus impuestos a esa financiación, y es lógico que exijan explicaciones.
Noticia de ElPaís

8 Comments:

At 11:22 a. m., Blogger Oriol Vaquer said...

Mans netes...si no governes no te les pots embrutar.
Tots els partits reclamen una contribució extra als seus càrrecs públic i de confiança. El problema ve quan no es té clar quins són aquests càrreccs de confiança molta confiança no poden tenir si s'ha d'anar reclamant el pagament de la quota a través e carta i amb un to amb aires mafiosos.
A Mataró ja va haver de dimitir el que va ser cap de llista d'ERC pe un cas semblant.

Salut i República

 
At 6:21 a. m., Anonymous Anònim said...

i ho dieu vosaltres corruptes i assassins, ja té collons ja.
El que ha fet Erc es enviar una carta als seus càrrecs de confiança,per que facin les seves contribucions.a mi em sembla bé com a mínim es sap d'on surten els diners,no com la resta subjectes a les màfies de filesa,el 3%,etc...
El sistema d'erc garanteix la seva independència política,vosaltres depeneu dels empresaris de torn.Mireu sinó com us han cridat a files els empresaris amb el tema de l'estatut.
Sou la farsa més gran que ha tingut mai l'esquerra d'aquest país, a part dels vostres llimacs d'Iniciativa.

Que consti en acta que no sóc d'Erc ,jo sóc independentista i d'esquerres de debó.Però el linxament a Erc fa un tuf que ja n'hi ha prou.

Records al xoriço d'en Sala i a l'assassí d'en Vera.Per cert,en Felipe encara no ha complert condemnai tothom sap qui era el jefe.
Prou ESTAFADORS prou DEMAGOGIA

 
At 10:25 a. m., Anonymous Anònim said...

Mira tio, monteagudo,

Al Carod, si li ha agafat un principi d'atac d cor per algo serà!!!!

Pels disgustos q li doneu, tots plegats; els -radicals-!!!!

A cascala' cascante..

Crec que encaixaries bé al costat d'en Zaplana; tens un estil, semblant, a l'hora d'expressar-te.

Besitos, de chocolate!!! ;)

 
At 8:39 a. m., Anonymous Anònim said...

Mira anonymus , per mi al Carod com si
se'n va a una illa deserta i per l'altra animalada que has dit els que encaixeu més amb en Zaplana sou els sociates que per això pacteu plegats totes aquelles lleis retogrades com la de partits,l'estaut valencià,etc...

Per cert vosaltres representeu els democràtes que tolereu el feixisme que assessina independentistes com Guillem Agulló,en Davide, aitor,...Per aquests no hi ha llei de partits no?
Feu pudor a podrit, ja és hora de ventilar aquest país!

ja no ens alimenten molles ja volem el pa sencer.

a Joan carles Monteagudo voluntari català assassinat per la guardia civil dins una ambulància.(en mandat del Psoe)

 
At 2:07 p. m., Anonymous Anònim said...

Coma tota causa politica, lo politic es complèxe, lo men punt de vista sul referèndum serà occitanista e vist de l'exterior. Sul men blòg donc !
Un estatut que passa per Madrizzz per poder s'aplicar en Principat de Catalonha me sembla gaire autodeterminacion d'una nacion. Bon, mas los socialistas son sempre estats anti-nacionalistas, levat quand pòt ajudar a lor arribada al poder. Puèi que far de la doxa que s'exprimís pus dins los partits tradicionals [PPE e PSE], e aiçò es general en Euròpa.

 
At 8:14 a. m., Anonymous Anònim said...

Al Sr Monteagudo

Preguntale a tu sercretario de Organización Vendrell que tal se siente uno después de colocar una bomba. Creo que lo del envío de las cartas a personal de la generalitat se le debió de ocurrir a raíz de su experiència como extorsionador para Terra Lluire.
Vaya, tu eres independentista y "de debò", entonces tu debes ser de esos que piensa que todo aquel que piensa diferente a él es facha o especulador, tu eres de los que practicas el apartheid catalán?
Gente como vosotros son los que miran los defectos de los demás y se ríen, aunque los suyos sean el triple de grandes.
Sinceramente independentistas, a ver si os dejaís de mirar la polla que no os va a mear en catalán!!

 
At 12:30 p. m., Anonymous Anònim said...

Hola David,

El meu nom és Rubén Garcia sóc estudiant de Periodisme a la UAB, i estic escrivint un article sobre el beneficiós pla pilot d'obrir el metro les nits de dissabte a diumenge. Tot i així, tinc alguns dubtes i he pensat que tu hem podries ajudar (ja que és una iniciativa que involucra no només el metro sinó el FFCC i sobretot a la juventut): saps si s'ha fet públic algun estudi econòmic sobre si es rentable tenir el metro obert durant tota la nit? o com que es tracta d'un pla pilot encara no s'ha realitzat? creieu que l'Ajuntament i el Govern poden asumir aquesta "despesa addicional" si hi ha menys sinistralitat viaria entre els joves? Sap si això podria repercutir en el preu de les tarifes dels bitllets?

Res més moltes gràcies per la teva atenció.

Ruben

pd: el meu mail és rrubenge@yahoo.es

 
At 6:21 a. m., Anonymous Anònim said...

Your blog keeps getting better and better! Your older articles are not as good as newer ones you have a lot more creativity and originality now keep it up!

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home